Nieuws

Geen deadline van 1 juli voor 6 procent btw op schilderwerk

29-04-2015

6% btw tarief

Er komen signalen binnen dat particulieren hun huis nog vóór 1 juli willen laten schilderen om nog te kunnen profiteren van de lage btw. Deze regeling is echter permanent.

Het blijkt dat veel mensen de verschillende regelingen voor het lage btw-tarief van 6 procent niet kennen. Maar welke regeling is permanent en welke is tijdelijk? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Er is maar één tijdelijke regeling voor de lage btw. En die heeft betrekking op de arbeidsuren voor verbouwings- en renovatiewerkzaamheden. En die loopt af op 1 juli 2015. Deze regeling heeft dus niets te maken met regulier schilder- en onderhoudswerk. Hiervoor geldt sinds 15 september 2009 de lage btw van 6 procent voor zowel de arbeidsuren als het materiaal. De enige randvoorwaarde is dat de huizen dan wel minimaal twee jaar oud moeten zijn.

Lees meer...

Behangen met glasweefsel

08-03-2010

Born - Glasweefsel op wanden is helemaal in. Dit letterlijk en figuurlijk ijzersterke behang verricht wonderen op lelijke wanden, wanden die het zwaar te verduren hebben of wanden die een speciaal tintje moeten krijgen. Het aanbrengen van glasweefsel is een van de specialismen van schildersbedrijf Cox & Kremers in Born. Het bedrijf verwerkt jaarlijks een gigantisch aantal vierkante meters. Tendens: stijgend.

Open de bijlage voor het volledige artikel: